Hockey

Misschien bent u wel een echte hockey fanaat? Of zijn uw (klein)kinderen echte pro’s. Hoe leuk zou het dan zijn om een eigen hockeyveldje in uw tuin te hebben? Er is volop keuze in kleur, dus uw kleurkeuze zal er vast bij zitten. Een groot of klein veld, we kunnen vast en zeker in uw behoefte voldoen.

 

Hockey en kunstgras

Vroeger werd hockey gespeeld op echt gras, dit is veranderd vanaf de jaren 70. Vanaf toen is kunstgras geïntroduceerd waardoor het hockeyspel zelf ook veranderde. Door hockey op kunstgras te spelen krijgt de bal meer snelheid bijvoorbeeld. Het spel werd boeiender, sneller en steeds populairder.  De behoefte naar hoge kwaliteit kunstgras hockeyvelden werd daardoor groter.

Niet alleen gemeentes of sportverenigingen hebben hedendaags interesse in kwalitatief goed speelgras, maar ook scholen en particulieren. Het kunstgras dat gebruikt wordt voor sportvelden  is een ander soort kunstgras dat in de tuin ligt. Al kan er natuurlijk ook voor gekozen worden om een oefenveldje in de tuin aan te leggen naast een mooi gazon van luxe kunstgras. Als dat uw wens is dan zijn wij zeker de juiste partij.

 

Ondergrond kunstgras hockeyveld

Wat bij een hockeyveld belangrijk is, is dat er geen plassen water op blijven staan of dat het kunstgrasveld inzakt na heftige regenval.  Het speelveld moet super strak gelegd zijn. De ondergrond is dus van groot belang en moet hard en vlak zijn. Ook is het van groot belang dat de afwatering goed verzorgd is, dit is niet vanzelfsprekend. Er zijn verschillende onderlagen mogelijk. Lava is een zeer goed voorbeeld als ondergrond omdat het erg hard is en ook het water goed door laat. Maar een basis van menggranulaat of ophoogzand kan mogelijk ook voldoende zijn, laat u vooral goed informeren.