“Een heerlijk zachte mat die haast niet van echt gras te onderscheiden is, gelegd door mensen die weten wat ze doen”

De tijd dat kunstgras een plastic tapijt was is nu echt voorbij. Uiteraard zijn de ruwe versies met grof plastic nog wel te koop, maar er is zeker meer op de markt. Kunstgras innoveert ontzettend. Door te variëren en combineren van garens, het aantal steken, het doek en de onderlaag zijn er vele soorten en kwaliteiten op de markt. Een hoogwaardige mat is gemaakt van kleurvaste en slijtvaste vezels, bevestigd op een stevig onderdoek. Hoe meer steken hoe voller de mat. Door gebruik te maken van verschillende kleuren (veelal ook bruin kroesdraad) is het kunstgras bijna niet meer van echt gras te onderscheiden. Mooi fris van kleur en heerlijk zacht.

Als de vezel van slechte kwaliteit is dan kan de mat er op het oog bij aanschaf nog best mooi uitzien maar gaat de mat niet lang mee. Over het algemeen geldt ook bij kunstgras hoe duurder het product hoe beter de kwaliteit. Uitzonderingen hierbij zijn vaak de bouwmarkten die enorme marges op hun producten moeten maken en daardoor de prijs/kwaliteit verhouding verslechteren.

Voor echt mooi en betaalbaar kunstgras is de consument zodoende beter af bij de specialist. Ook met de beste kwaliteit kunstgras dient het installeren niet onderschat te worden. Hele mooie matten die slecht gelegd worden krijgen toch een negatieve uitstraling. Onze tip: ga naar de specialist en geef liever geld uit aan iets goeds, geïnstalleerd en al, dan zelf te snijden en aan te modderen.

Uiteraard bent u bij ons voor de beste kwaliteit kunstgras en professionele installatie aan het juiste adres. Maak vrijblijvend een afspraak en ik, of mijn collega’s, komen graag bij u langs voor een adviesgesprek. Vanzelfsprekend nemen we onze materialen mee zodat u zelf onze verschillende matten kunt zien én voelen. Bel 0412-623507 of mail info@familygrass.nl.

René van Hinthum
Directeur Family Grass Nederland

Ps via de link ‘Ontvang een prijsopgave’ kunt u de afmeting van uw tuin opgeven en nemen we contact met u op.