Sneeuw!
Kan mijn kunstgras daar wel tegen?

Het is 1 april, maar geen grap, er ligt sneeuw! Vorige week zaten we nog heerlijk buiten in het zonnetje van ons kunstgras te genieten en als we nu naar buiten kijken ligt het bedekt onder een laag sneeuw! Maar is het kunstgras wel bestand tegen dit weer? Maakt u zich geen zorgen, het kunstgras van FamilyGrass is opgewassen tegen alle tempraturen, dus ook tegen vorst en sneeuw.

Is sneeuw schadelijk voor kunstgras?

In tegenstelling tot natuurlijk kunstgras ondervindt kunstgras geen hinder van koude tempraturen of zelfs sneeuw en vorst. De vezels van ons kunstgras zullen niet slijten of afbreken wanneer er een pak sneeuw ligt. En maakt u zich geen zorgen, tegen heerlijke zonnige tempraturen is het kunstgras van FamilyGrass ook bestand, alle weersomstandigheden zijn uitvoerig getest. U, uw kinderen of uw geliefde huisdier kunnen gerust op het kunstgrasgazon lopen of spelen zonder het te beschadigen.

Kunstgras sneeuw vrij maken

Wanneer u toch liever uw groene kunstgrasmat ziet liggen dan een pak sneeuw kunt u het gras sneeuwvrij maken. Doe dit echter wel zo snel mogelijk zodat de sneeuw niet plat gelopen is. De sneeuw vormt zich anders een ijslaag dat zich aan de vezels kan hechten. Het beste kunt u een bezem gebruiken, maar een kunststof sneeuwschuiver is ook mogelijk. Liever geen metalen sneeuwschuiver omdat de kans op het beschadigen van het kunstgras dan groter is door eventuele bramen aan de schuiver.

Wanneer de sneeuw toch al vastgevroren is raden wij van FamilyGrass u aan te wachten met het verwijderen hiervan. De kans dat u de grasmat beschadigd is dan namelijk aanwezig. Ons advies zou in dat geval zijn om even te wachten tot het op een natuurlijk wijze verdwijnt. Het gebruik van strooizout doen wij liever niet gezien het niet goed is voor het milieu en mogelijk uw planten in de borders kunnen schaden.

Kunstgras met een laag sneeuw