Kunstgras kun je het beste door een expert laten leggen, dit omdat de installatie een echte precisie klus is.

Wij van FamilyGrass kunnen het kunstgras vakkundig voor u installeren.  Wist u dat wij zelfs als eerste bedrijf in Europa werken met gecertificeerde installatieteams? ESTC is de branchevereniging voor de kunstgrasindustrie in de EMEA-regio waar wij dit certificaat behaald hebben.

Wanneer kunstgras vakkundig geïnstalleerd is blijft tientallen jaren goed liggen. Zodoende geven wij 10 jaar garantie op ons luxe kunstgras waar wij de installatie hebben verzorgt. De kwaliteit van een grasmat wordt niet alleen bepaald door het materiaal van het kunstgras maar ook door de solide opbouw van de onderlaag en het snijden en verlijmen van het kunstgras. Om het gras er echt mooi bij te laten liggen is het een must om de naden zo onzichtbaar mogelijk te verlijmen. Deze klus vraagt ervaring, en dat is wat onze installatieteams natuurlijk hebben!

Wanneer het gras in uw tuin op z´n plek ligt, wordt het nog in gestrooid met zand. Dat geeft stabiliteit aan het gras en het zorgt ervoor dat het kunstgras mooi omhoog blijft staan. Voor het egaal verdelen van het zand is het handig om een speciale  zandmachine te gebruiken. Het installatieteam heeft alle kennis, kunde en materialen om het gras in uw tuin er na de installatie prachtig uit te laten zien.

Vakkundig installeren wat is dat?

Afhankelijk van de bodemkwaliteit en het gebruik van de tuin bieden wij verschillende opties aan. In een persoonlijk gesprek leggen we deze opties uit en adviseren u op maat door naar de bodem van uw tuin en uw persoonlijke wensen te kijken.

  1. Brekerzand – Basis onderbouw van 10 cm
  2. Mengranulaat – Waterdoorlaatbaar
  3. Base panels – Duurzaamheid
  4. Shock-pads – Valdemping
  5. Geotextiel – Drukverdeling

Het installeren van kunstgras is vakmanschap. Het snijden en verlijmen van naden zodanig dat ze lang mee gaan en onzichtbaar zijn is een kunst. Vanuit FamilyGrass kennen we deze kunst als geen ander. Ons FamilyGrass kunstgras ligt er dan ook altijd prachtig glad en naadloos bij. Kijk eens in ons fotoalbum naar de prachtige tuinen die we gemaakt hebben.

Bekijk hieronder de installatie van de tuin van Dee. Wat een groot verschil en tevreden klant!

Base-panels maken de tuin duurzamer

  • Geen aarde hoeft er afgegraven en vervoerd te worden
  • Geen brekerzand of menggranulaat hoeft er geplaatst en vervoerd te worden
  • De base-panels hebben een wateropslagcapaciteit van 15 liter per m2
  • De base-panels worden gemaakt van gerecycled materiaal
  • De base-panels kunnen eenvoudig opnieuw gebruikt worden

Installatie van onze base-panels.

Wij verwijderen het oude gras. We egaliseren de bodem. We plaatsen geotextiel en daarop de base-panels. Vervolgens installeren we het gras en vullen dit in met zand. Kijk ook in ons fotoalbum bij base-panels.