Installatie

Kunstgras kun je het beste door een expert laten leggen. Wij noemen dat vakkundig installeren. Kunstgras dat vakkundig geïnstalleerd is blijft tientallen jaren goed liggen. Zodoende geven wij 10 jaar garantie op ons luxe kunstgras dat door ons geïnstalleerd is. De kwaliteit van een grasmat wordt niet alleen bepaald door het materiaal van het kunstgras maar ook door de solide opbouw van de onderlaag en het snijden en verlijmen van het kunstgras.

Vakkundig installeren wat is dat?

Afhankelijk van de bodemkwaliteit en het gebruik van de tuin bieden wij verschillende opties aan. In een persoonlijk gesprek leggen we deze opties uit en adviseren u op maat door naar de bodem van uw tuin en uw persoonlijke wensen te kijken.

  1. Brekerzand – Basis onderbouw van 10 cm
  2. Mengranulaat – Waterdoorlaatbaar
  3. Base panels – Duurzaamheid
  4. Shock-pads – Valdemping
  5. Geotextiel – Drukverdeling

Het installeren van kunstgras is vakmanschap. Het snijden en verlijmen van naden zodanig dat ze lang mee gaan en onzichtbaar zijn is een kunst. Vanuit FamilyGrass kennen we deze kunst als geen ander. Ons FamilyGrass kunstgras ligt er dan ook altijd prachtig glad en naadloos bij. Kijk eens in ons fotoalbum naar de prachtige tuinen die we gemaakt hebben.

Bekijk hieronder de installatie van de tuin van Dee. Wat een groot verschil en tevreden klant!

Base-panels maken de tuin duurzamer

  • Geen aarde hoeft er afgegraven en vervoerd te worden
  • Geen brekerzand of menggranulaat hoeft er geplaatst en vervoerd te worden
  • De base-panels hebben een wateropslagcapaciteit van 15 liter per m2
  • De base-panels worden gemaakt van gerecycled materiaal
  • De base-panels kunnen eenvoudig opnieuw gebruikt worden

Een volledige installatie in foto's met omschrijving hieronder

Stap 1

het verwijderen van de materialen. Dit kan van alles zijn. Tegels, graszoden, oud kunstgras maar ook boomschors zoals hier bij het speeltuintje.

Stap 2

het afvoeren van de oude materialen. Veelal met behulp van een sherpa of kruiwagen.

Stap 3

de onderbouw, in dit geval brekerzand, 10 cm. Dit egaliseren we zodat een strakke, vlakke onderlaag ontstaat.

Stap 4

het plaatsen van de shock-pads. Deze zijn bij speeltoestellen noodzakelijk ivm de veiligheid bij vallen. We hebben shock-pads van verschillende diktes en zodoende met variabele valdemping. De dikte wordt bepaald door het hoogste punt van het speeltoestel. Van hoe hoger een kind mogelijk kan vallen, hoe dikker de shock-pad.

Stap 5

het uitrollen, snijden en verlijmen van kunstgras. Bij een speeltoestel zijn er vaak relatief veel naden aangezien het gras onder het toestel gelegd wordt en het toestel niet opgetild kan worden. Hier kunnen we onze vakkundigheid dan ook uitstekend laten zien.

Stap 6

het zand inborstelen. Bij speeltoestellen veelal met de hand. Bij grotere oppervlaktes zonder obstakels gebruiken we hiervoor een borstelmachine.

En dan spelen maar!

Ps meer bijzondere projecten zien? Kijk bij fotoalbum naar onze speciale projecten.